BMW Compact Cup B18-B19

De BMW Compact Cup behoort tot de leukste raceklasse’s van de DNRT. De cup bestaat al 22 jaar en kent een groeiend startveld van ervaren en beginnende coureurs. De BMW 318ti Compact is een geweldige low-cost raceauto mede door de perfecte gewichtsverdeling in combinatie met achterwielaandrijving. Ook is de auto zeer betrouwbaar, het plezier in het racen staat voorop! De coureurs van de BMW Compact Cup vormen een enthousiaste en gezellige groep raceliefhebbers waar ook nieuwe rijders zich snel thuis gaan voelen.

Races
De races bestaan uit 1 vrije training, 1 kwalificatie en 2 of 3 sprintraces per racedag. Alle evenementen zijn eendaags en worden gehouden op Circuit Zandvoort, Circuit Assen en Circuit Zolder (België). Daarnaast zijn er ook endurance wedstrijden waar met een cup auto aan deelgenomen kan worden. Dit zijn races variërend van 6 tot 12 uur.

Gelijkwaardigheid
Wij vinden het van belang dat de cup auto's gelijk aan elkaar zijn, zodat er op de baan een eerlijke strijd ontstaat. De toegestane aanpassingen zijn eenduidig in het BMW Compact Cup reglement vastgelegd. De kwaliteit van de rijder is doorslaggevend.

Raceauto
De BMW Compact is echte rijdersauto die perfect in balans is en doorgaans is olie verversen en nieuwe remblokken aan het eind van het seizoen het grootste onderhoud. Een gebruikte auto is met wat zoekwerk zo gevonden, voor prijzen tussen de €500,- en de €1500,-.
Voortaan kennen we twee klassen: B18 en B19. Met de nieuwe B18 klasse wordt het racen in een achterwielaangedreven BMW betaalbaarder dan ooit!
Via de DNRT kunt u voor €2500,- (ex btw) een B18 Cup kit aanschaffen met letterlijk álles wat u nodig heeft om van uw straatauto een complete raceklare circuitauto te maken. De inbouw van de bijbehorende rolkooi is in de prijs inbegrepen! 
De B19 klasse is wat duurder, maar biedt meer mogelijkheden om de auto sneller te maken. U vindt de details over beide auto’s op de site: BMWCompactCup.nl. 

Bent u al overstag en wilt u direkt aan de slag, dat kan! 
Neem contact op met de cup coördinator via email: bmwcompactcup@gmail.com.
 
Lijkt het u geweldig om weer eens te proeven aan het racen maar zou u graag eerst een auto willen huren, neem dan contact op met de cup coördinator of met een van de volgende adressen:
• SR Racing – Garage Vleming
• Bas Roos Autosport
• CC racing
• Hans Weijs Motorsport
• Most Wanted Racing tel 06-29033031
 
Contact
Het is altijd mogelijk eens langs te komen bij een DNRT event, de entree is meestal gratis en wij verzorgen een kopje koffie voor u bij de pitboxen met de BMW Compact Cup auto’s. Zo kunt u eens op uw gemak om een paar auto’s heen lopen, vragen stellen of gewoon genieten van de sfeer die er hangt op een race dag. Wij zien u tegemoet! Ook is het mogelijk contact op te nemen met onze cup coördinator door een mail te sturen naar bmwcompactcup@gmail.com

Meer informatie
www.bmwcompactcup.nl
www.facebook.com/dutchbmw318ticompactcup/

Onze Partners

DNRT Uitslagen
Interstate
OCA
OCA
START
RSZ
EPC
Laatst geplaatste advertentie
AIM MyChron Light Laptimer
Te koop; AIM My Chron Light Laptimer. Geheel compleet en werkend...zie foto's
Telefoon 0413 350911 of 0651 125928
» lees verder